Al meer dan 12 jaar uw
koper en zink specialist
Al meer dan 12 jaar uw
koper en zink specialist
Vorige slide
Volgende slide

Koper

Algemeen:
Opgravingen in Irak hebben aangetoond dat koper al werd gebruikt rond 8.700 v Chr. Van de Sumeriers en Egyptenaren is bekend dat zij rond 3.000 v Chr. koper smolten en gebruikten om brons te maken. De in 1991 in de Oostenrijk/Italiaanse Alpen gevonden mummie Ötzi die omstreeks 3.300 v Chr. is gestorven droeg gereedschap dat uit 99.7 % zuiver koper bestond. Al met al een metaalsoort sinds mensenheugenis….

Toepassingen:
Koper wordt reeds lang in de bouw gebruikt. Dit vanwege zijn lange levensduur en het feit dat koper onderhoudsvrij is. Koper is makkelijk te verwerken, zelfs bij temperaturen van –10°C kan koper in iedere gewenste vorm verwerkt worden. Het koper dat Boer zink en koper verwerkt wordt in diverse kleuren aangeboden, onder andere: blank koper, groen gepatineerd koper en zwart koper.

Het koper wordt door ons toegepast in ondermeer de onderstaande systemen:

Felssystemen: vooraf geprofileerde banen die door middel van een felsnaad aan elkaar verbonden worden. Het felssysteem biedt de mogelijkheid om een dak snel en efficiënt te bedekken.

Roevensysteem: geldt als de meest traditionele van de nog toegepaste metaal bekledingstechnieken. Het is een min of meer gestandaardiseerde dakconstructie welke door middel van een kliksysteem kan worden gemonteerd op de daarbijbehorende klang van geprofileerd staal.

Losanges: dit is een systeem voor zeer fraaie en duurzame dak- en gevelbeplating. De losanges haken in elkaar en vormen zo een regendichte verbinding. Losanges zijn in ruit, vierkant en rechthoekige vorm verkrijgbaar.

Deklijsten: deklijsten worden toegepast als afdekking van dakranden van platte daken, die gedekt zijn met bitumineus, kunststof of rubber materiaal.

Plankprofielen: plankprofielen hebben een moderne strakke uitstraling. De bevestiging van plankprofielen kan zowel zichtbaar als onzichtbaar uitgevoerd worden. Plankprofielen kunnen horizontaal of verticaal aangebracht worden.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Toepassingen

Het koper wordt door ons toegepast in dezelfde systemen als zink.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.